Reinigen en behandelen

ventilatie

Reinigen ventilatiekanalen en behandelen oppervlaktes

Schoonmaakbedrijf TTS Specialistisch onderhoud heeft ervaring met het reinigen en desinfecteren van ventilatieschachten, afzuigkanalen, industriële afvoerkanalen en staalconstructies. Daarbij zijn met name ventilatieschachten en afvoerkanalen de plaatsen waar ernstige vervuiling van vet en aanslag plaatsvindt door intensief gebruik. Het zijn ook de plaatsen die vaak worden vergeten bij grootschalig onderhoud vanwege de moeilijke bereikbaarheid. Gevolg: materiaalschade, schimmelvorming, geuroverlast, brandgevaar en een ongezond binnenklimaat.

Als gespecialiseerd schoonmaakbedrijf hebben wij de juiste apparatuur om de kanalen grondig te reinigen, te desinfecteren en om ze überhaupt te bereiken. Met behulp van geavanceerde hydraulische en pneumatische borstelmachines en hoge druk straalmethodes reinigen de specialisten van schoonmaakbedrijf TTS de onderdelen op een professionele manier. Door gebruik te maken van borstelmachines en hoge druk tools worden ook de vaak moeilijk bereikbare plekken in en  op de staalconstructies, schachten en kanalen meegenomen (denk aan hoeken en bochten) en grondig gereinigd. Zowel de kleinere (ventilatie)schachten als de grotere industriële (afvoer)kanalen kunnen wij behandelen, net als staalconstructies, leidingwerk en andere fabrieks- en machineonderdelen.

Periodiek onderhoud

Periodiek onderhoud van afvoerkanalen, schachten, staalconstructies, et cetera, voorkomt dat vet, stof, schimmels, bacteriën, et cetera, zich ophopen en verspreiden. Daarmee is periodiek onderhoud noodzakelijk voor een constant hygiëneniveau en een gezond binnenklimaat en tevens voor het behoud van het materiaal. Bovendien vormen de afzuigkanalen in horecagelegenheden een brandgevaar doordat vetten het kanaal ingezogen worden en zich ophopen. Vet is nu eenmaal brandbaar en dus een gevaar. Een millimeter vet betekent al een verhoogd risico op brand. Juist daarom is periodiek onderhoud van ventilatiekanalen en afvoerkanalen zo belangrijk. Uiteraard regelt TTS Specialistisch Onderhoud een grondige reiniging voor u en is het afsluiten van een schoonmaakabonnement een goede optie.

Behandelingen

Naast het reinigen en desinfecteren van vloeren, staalconstructies en dergelijke, biedt schoonmaakbedrijf TTS nu ook de mogelijkheid om de gereinigde onderdelen te behandelen zodat vetten, vuil en andere aanslag zich niet of nauwelijks kunnen hechten. Het  impregneren van de materialen betekent een betere weerbaarheid tegen (atmosferische) invloeden van buitenaf en daarmee ook een langere levensduur. Periodiek onderhoud hoeft daardoor ook minder arbeidsintensief te zijn. Minder gebruik van agressieve reinigingsmiddelen betekent ook een langere levensduur van de behandelde materialen. Ook kan TTS (deze) materialen na een intensieve reiniging impregneren met brandvertragende producten, zodat uw medewerkers in een (brand)veiligere omgeving werken. Een andere mogelijkheid is het behandelen van de onderdelen met een speciale coating zodat oppervlakten niet meer statisch zijn en daardoor geen vuil meer aantrekken. Ook dat zorgt ervoor dat periodiek onderhoud minder intensief hoeft te zijn.  

TTS Specialistisch Onderhoud adviseert u graag over de mogelijkheden van het uitwendig schoonmaken, desinfecteren en het aanbrengen van beschermende toepassingen op uw materialen en specifieke onderdelen binnen uw bedrijf. Diverse onderdelen zoals bijvoorbeeld staalconstructies, leidingwerk en andere onderdelen die gevoelig zijn voor aanslag van vetten en vuil, en voor brand. Alles met als resultaat een schone omgeving en een langere levensduur van de materialen. Bijkomende effecten: Een schone werkomgeving betekent een gezond binnenklimaat en daardoor ook minder ziekteverzuim. De behandeling door middel van een coating heeft ook een milieuaspect: doordat het vuil en het vet zich minder goed hecht, hoeft er ook minder gebruik gemaakt te worden van agressieve reinigingsproducten. TTS Specialistisch Onderhoud adviseert u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

De mogelijkheden en voordelen nog even op een rij:

 • een intensieve, reiniging van staalconstructies en andere onderdelen
 • voordeel: het voorkomt  schimmelvorming, geuroverlast, brandgevaar en een ongezond binnenklimaat
 • periodiek onderhoud is minder arbeidsintensief
 • agressieve reinigingsproducten hoeven niet (langer) gebruikt te worden
 • Intensieve reiniging en periodiek onderhoud zorgt voor een langere levensduur van de onderdelen
 • schone afvoerkanalen dragen bij aan een gezond binnenklimaat
 • het impregneren van staalconstructies en andere onderdelen
 • behandeling met een brandvertragende coating
 • voordeel: personeel werkt in een veiligere omgeving
 • behandeling met een coating die antistatisch werkt
 • voordeel: vervuiling heeft minder kans om zich te hechten
 •  het impregneren werkt beschermend en betekent een langere levensduur van het materiaal

Bent u geïnteresseerd in het reinigen en behandelen van onderdelen op bovenstaande wijze ? Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij helpen u graag verder.